Food guide

Melyek a legegészségtelenebb étkezési szokások? 1. rész

2015. április 24. 14:35 - PereckeFood

Szinte mindannyian elgondolkodtunk már azon, hogy életmódot kellene váltanunk, és sokszor előkerül életünkben az étkezéssel kapcsolatos szokások megváltozása. Van, aki ilyenkor belemerül az internetes tudásanyagba, vagy épp máshol jár utána a leghatékonyabb teendőknek, míg mások inkább az ösztöneikre hallgatnak.

Bármelyik módszert is választjuk, bizonyára mi is azok között vagyunk, akik sokszor feladták már a nagy életmód-változtató álmokat az idő múlásával, pedig a feladat egyáltalán nem lehetetlen. Nem kell hozzá feltétlenül több ezer oldalnyi szakirodalom, ugyanakkor nem is szabad behunyni a szemünket, és csak a józan eszünkre hallgatni. Ne feledjük, az utóbbi is belevihet minket sok hülyeségbe.

shutterstock_241001074_kicsi.jpg

Először is számos kutatás kimutatta már, hogy az étkezéseket igenis illik megtervezni előre, és nem jó, ha csak úgy beesik egy-egy ebédre vagy vacsorára. Ez leginkább az egyedül élőknek okoz gondot, akik csak a korgó gyomrukra hallgatnak. Nos, az pedig nem mindig jó tanácsadó.

Éppen ezért érdemes már hétvégén végiggondolni, hogy mit hoz a következő hét. Ezzel nemcsak a bevásárlást könnyítjük meg, de a tudatosság legyőzheti a kívánósságot. Ugye, mind ismerjük a „ma még egy pizza belefér” gondolatot…

Sokan hisznek abban, hogy még a brutális diéták esetében is érdemes hétvégén egy kis elereszteni a nadrágszíjat, hiszen a jutalommal az ember kicsit kedveskedik magának, ami jót tesz a léleknek.

Nos, ez nem feltétlenül káros, ha az ember nem esik át a ló túlsó oldalára, és ha hétvégén nem pótolja be mindazt, amit a hétköznapi kemény diétával elmulasztott. Ne feledjük: sose zsírban, szénhidrátban gazdag étellel jutalmazzuk, ez a hozzáállás ugyanis hosszú távon sose vezet jóra.

Bármelyik fogyókúrás csodamódszert is választjuk, a megfelelő mennyiségű víz fogyasztását sosem szabad kivenni a legfontosabb napi teendők közül. A dehidratáltság ugyanis nem a legjobb móka, és a napi szükséges vízmennyiség (2,5 liter) nélkül azt kockáztatjuk, hogy sokkal fáradtabbak leszünk.

Az energiaszint csökkenése mellett ráadásul a bőrünk is károkat szenvedhet, hiszen víz nélkül lelassul a sejtregeneráció, és gyorsabban kezd öregedni a bőr.

Ez eddig három hasznos tanács, azonban van még több is; velük folytatjuk következő cikkünkben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foodguide.blog.hu/api/trackback/id/tr857382482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása