Food guide

Így rendelsz te: A fiatalok módija ételrendelésben

2015. április 10. 14:48 - PereckeFood

A régi korok mai öregjei szinte ámulva nézik, ahogy a jelen fiataljainak élete hogyan pörög ezerrel. Miközben rohanunk és vágyunk a rohanásra, minden múló másodpercet fontosnak tartunk, és ott akarunk spórolni a felesleges időtöltéssel, ahol lehet.

Ételt rendelni és jót enni anélkül, hogy főznénk és kínlódnánk pedig igazán időtakarékos megoldás. Mindeközben lehet hódolni a hedonista életvitelnek, ami abban nyilvánul meg, hogy kikiáltunk magunknak kedvenc helyeket, ahonnan mindig finomat hoznak, és ahol kedvünkre ehetünk isteni pizzát, gyrost, kínait vagy indiait.

shutterstock_225358228_kicsi.jpg

Ételt rendelni pedig jó, mivel az jócskán leegyszerűsíti a mindennapokat (kinek van ideje és kedve munka után vagy előtt szakácskönyvet nyálazva kicentizni a fűszerek arányát?), ráadásul komolyabb anyagi és időbeni befektetés nélkül próbálhatunk ki újdonságokat.

Ha pedig nem ízlett valami, a másnap hamar eljön az újabb lehetőségekkel, és a tegnapi kudarcot  már el is felejthetjük. Nem kell kimozdulni, nem kell készülődni, ehelyett miénk a kanapé és egy jó film, vagy néhány sör a haverokkal.

De hogy is néz ki egy mai fiatal rendelési szokása? Igen, tudjuk, szinte mindenkinek a Netpincér jut először az eszébe, ami beférkőzött a célcsoport tudatába, és hála az okostelefonok térnyerésének, ma már külön alkalmazás is segíti azokat, akik laptop/PC helyett mobilra követve élik a mindennapokat.

Ott van ugyanakkor a Foodpanda is, ami ugyanúgy bevert még egy szöget a kereskedelmi egységek saját weblapjainak koporsójába, és nap mint nap bizonyítja, hogy fontosabb megjelenni az aggregátor oldalakon, mint tíz- és százezreket feccőlni egy önálló szájtba. Ez az új trend: válogatni, tesztelgetni és élményt kapni.

Bármilyen furcsa ugyanis, de maga a rendelés is egy élmény. Izgatottságot szül, és várakozással fűszerezi a múló perceket.

A Foodpanda által készített felmérés ráadásul arra is rávilágított, hogy a magyarok szívesen rendelnek pizzát és hamburgert, ha pedig az édes száj dönt, akkor a tiramisu-somlói-palacsinta szentháromság kerül hatalomra.

Ti mit gondoltok? Nektek is ezek az ételek jönnek be? Ti is így élitek a mindennapokat?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foodguide.blog.hu/api/trackback/id/tr637356322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása